Effect of food on environmental safety of natural waters

А. В. Поштаренко

Abstract


The analysis of the impact of industrial effluents on the ecological state of natural water Ukraine. The main characteristics of wastewater of food enterprises in Ukraine. It indicates the main problems encountered in industrial wastewater treatment and the path to minimize the influence and achievements of ecological safety of the environment.

Keywords


wastewater; environmental safety; food industry

References


Апостолюк С.О. Екологічна безпека стану питної води в Україні / С.О. Апостолюк // Промислова екологія. – 2013. – №1. – С. 14–15.

Вода. Контроль химической, бактериальной и радиационной безопасности по международным стандартам: Энциклопедический справочник / Под ред. Г.С. Фомин. – М.: Издательство НПО Альтернатива, 1995. – 618 с.

Красінько В. О. Шляхи інтенсифікації очищення стічних вод харчових виробництв від азотовмісних сполук та сапонінів / [Красінько В. О., Тетеріна С. М., Скокун Т. М.] // Економіка. Екологія. Управління : зб. наук. пр. – 2012. – № 1. – С. 157–162.

Карелин Я.А. Биохимическая очистка сточных вод пищевой промышленности / Я.А. Карелин, Б.И. Репин. – М.: Пищевая промышленность. – 1974. – 164с.

Perle M. Dynamic modeling of the pH influence of the anaerobic degradation of dairy waste-waste / Perle M., Kimchie S., Shelef G. // Water Research. – 1995. – V.29, №6. – P.1549–1554.

Очищення стічних вод дріжджових заводів / [Каранов Ю., Кошель М., Добриловський Б., Башмакова С.] // Харчова і переробна промисловість. – 2000. – №7. – С. 22–23.

Пархомец А.П. Биологическая очистка сточных вод сахарных заводов / А.П. Пархомец, В.И. Сергиенко. – М. : Легкая и пищевая промышленность. – 1984. – 112 с.


Refbacks

  • There are currently no refbacks.

Comments on this article

View all comments